БІОСЕНСОРИ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ДЕЯКИХ НАЙПОШИРЕНІШИХ ВУГЛЕВОДІВ - Дудченко, О. Є.; Пєшкова, В. М.; Солдаткін, О. О.; Дзядевич, С. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2014)
В даній роботі розглянуто традиційні та новітні підходи до створення біосенсорів для кількісного визначення деяких з найпоширеніших вуглеводів. Висвітлено сучасні методи іммобілізації біологічного матеріалу на поверхні твердих носіїв (фізичних перетворювачів) з метою пошуку найефективніших тактик для розробки електрохімічних біосенсорів та оптимізації їхньої роботи. Приведено приклади практичного застосування лабораторних прототипів таких аналітичних приладів.