ТЕРМОГРАФІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕЛЕВІЗІЙНОЇ ВІДЕОКАМЕРИ З ПЗЗ- МАТРИЦЕЮ - Маркіна, О. М.; Дунаєвський, В. І.; Маслов, В. П.; Качур, Н. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2014)
В статті наведено результати термографічного дослідження в робочому режимі телевізійної камери Novus - 130 BH. Виявлені джерела теплових випромінювань: ПЗЗ-матриця, мікропроцесори та електронні плати камери. Для підвищення точності вимірювання за допомогою телевізійної вимірювальної системи з відеокамерою, запропоновано застосовувати її охолодження. Запропоновано проводити охолодження камери з використанням вентиляційних отворів та вентиляторів або застосуванням термоелектричних елементів Пельт’є в місцях найбільшого нагріву