ОПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ІОНІВ ВАНАДІЮ В КРИСТАЛАХ ZnS - Ніцук, Ю. А. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2013)
Досліджені монокристали ZnS:V, отримані методом дифузійного легування. Спектри оптичної густини досліджувались в області енергій 0.4-3.9 еВ. За величиною зсуву краю поглинання визначена концентрація ванадію в досліджуваних кристалах. Ідентифікована природа оптичних переходів, що визначають властивості кристалів ZnS:V в видимій та ІЧ- області спектру.