ЯК ПОЧИНАЛАСЯ НАУКА ПРО НАПІВПРОВІДНИКИ (ДО 100-ЛІТНЬОГО ЮВІЛЕЮ) - Стріха, М. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2013)
Дано короткий огляд експериментальних фактів та теоретичних гіпотез, які на початку ХХ століття призвели до появи нової галузі знань – науки про напівпровідники. Показано, що поняття про напівпровідники як окремий клас матеріалів уперше чітко сформулював Йоганн Кенігсбергер (1914) на основі оригінальної гіпотези про «дисоціативний механізм» провідності.