УРОКИ НАНОЕЛЕКТОНІКИ: МЕТОД НЕРІВНОВАЖНИХ ФУНКЦІЙ ГРІНА У МАТРИЧНОМУ ЗОБРАЖЕННІ. ІІ. МОДЕЛЬНІ ТРАНСПОРТНІ ЗАДАЧІ - Кругляк, Ю. О.; Стріха, М. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2013)
В рамках концепції «знизу – вгору» наноелектроніки розглядається застосування методу нерівноважних функцій Гріна в матричному зображенні до розв’язання транспортних задач у 1D та 2D провідниках у моделі сильного зв’язку з ортогональним базисом і параметричним урахуванням взаємодії сусідніх атомів. Наведено загальний метод урахування електричних контактів у рівнянні Шредінгера з метою розв’язання задач квантового транспорту електронів.