ДЕТЕКТУВАННЯ СТРУКТУРИ СТОХАСТИЧНОГО ЛАЗЕРНОГО ІМПУЛЬСУ І ХАОТИЧНИХ, ФОТОН-КОРЕЛЯЦІЙНИХ ЕФЕКТІВ В НЕЛІНІЙНІЙ БАГАТОФОТОННІЙ АТОМНІЙ ДИНАМИЦІ У ЛАЗЕРНОМУ Й СТАЛОМУ ЕЛЕКТРИЧНОМУ ПОЛЯХ - Glushkov, A. V.; Prepelitsa, G. P.; Svinarenko, A. A. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Розвинуто новий метод детекування структури стохастичних багатоомодових лазерних імпульсів і хаотичних, фотон-кореляційних ефектів для атомних і нано-оптичних систем в полі лазерного імпульсу. Вивчається динаміка багатофотонної іонізації в інтенсивних полях. В якості теоретичної основи нового методу детектування використано новий квантовий підхід до обчислення характеристик спектра багатофотонних резонансів для атомних систем у стохастичному лазерному полі й сталому електричному полі. Для ряда атомних систем наведені чисельні приклади обчислення спектру, характеристик багатофотонних резонансів і детектування стохастичності у системі.