СПЕКТРОСКОПІЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ПОВЕРХНЕВОГО ПЛАЗМОННОГО РЕЗОНАНСУ: МОЖЛИВОСТІ ТА ОБМЕЖЕННЯ - Chegel, V. I.; Shirshov, Yu. M. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Представлена оглядова робота присвячена дослідженню фізичних процесів взаємодії світла з багатошаровою плівковою структурою межі поділу: поверхня призми повного внутрішнього відбивання — досліджуване середовище та розробці нового високочутливого оптоелектронного сенсорного спектрометра для реєстрації біологічних реакцій та кількісного визначення діелектричних характеристик та геометрії середовища в реально- му режимі часу. В основу розробки було покладене явище поверхневого плазмон-поляритонного резонансу в тонких плівках золота та срібла.