ДЕТЕКТУВАННЯ СТОХАСТИЧНОСТІ АТОМНИХ СИСТЕМ НА ПІДСТАВІ АНАЛІЗУ РЕКУРЕНТНИХ СПЕКТРІВ У СХРЕЩЕННИХ ЕЛЕКТРИЧНОМУ І МАГНІТНОМУ ПОЛЯХ - Korchevsky, D. A.; Shpinareva, I. M.; Ignatenko, A. V. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Розроблено новий метод детектування стохастичності та елементів хаосу в атомних та нанооптичних системах у схрещених електричному та магнітному поля. В основі детектування лежить визначення рекурентних спектрів, їх статистичних характеристик для атомних систем у схрещених електричному та магнітному полях на основі нового теоретичного методу й використання експериментальних даних. В якості ілюстрації наведені дані по рекурентним спектрам та стохастичності для ряда атомних систем.