ДЕТЕКТУВАННЯ ЕФЕКТІВ ЗБУДЖЕННЯ ТА ІОНІЗАЦІЇ В АТОМАХ ТА ІОНАХ, ІНДУКОВАНИХ ВІДДАЧЕЮ ЗАВДЯКИ ЗАХОПЛЕННЮ НЕЙТРОНУ ТА АЛЬФА ЧАСТИНКИ - Malinovskaya, S. V. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Запропоновано нову теоретичну схему детектування ефектів збудження та іонізації в атомах та іонах, индукованих віддачею завдяки захопленню нейтрону і альфа частинки. Як метод розрахунку корельованихх електронних хвильових функцій використано метод, який базується на теорії збурень по між електронній взаємодії. Представлені чисельні оцінки імовірностей переходів у різні електронні стани, які індуковані захопленням нейтрону 3 He, 19Ne8+, та в реакції α+4 He→8 Be2+.