ДЕТЕКТУВАННЯ ДИНАМІКИ БАГАТОРІВНЕВИХ СИСТЕМ ЗОННОГО ТИПУ У ПОЛІ ЛАЗЕРНОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ: СТОХАСТИЗАЦІЯ КОЛИВАЛЬНОГО РУХУ У МОЛЕКУЛАХ В УМОВАХ БАГАТОФОТОННОГО ЗБУДЖЕННЯ - Loboda, A. V.; Shpinareva, I. M.; Polischuk, V. N.; Gura, V. I. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Запропоновано нову теоретичну схему детектування динаміки багаторівневих систем зонного типу у полі лазерного випромінювання, яка базується на квантовому, стохастичному, кінетичному підході. Виконано розрахунок залежності виходу та селективності багатофотонної дисоціації, поглиненої енергії від густини енергії лазерного імпульсу для молекул BCl3 у буферному газі O2 . Вивчено стохастизацію коливального руху у молекулах в умовах багатофотонного збудження для молекул CF3 I, SF6 , BCl3 з використанням стохастичної моделі Фоккера-Планка.