ДЕТЕКТУВАННЯ СТОХАСТИЧНОСТІ АТОМНИХ СИСТЕМ У СХРЕЩЕНИХ ЕЛЕКТРИЧНОМУ І МАГНІТНОМУ ПОЛЯХ НА ПІДСТАВІ АНАЛІЗУ СТАТИСТИКИ РІВНІВ У НЕПЕРЕРВНОМУ ЕНЕРГЕТИЧНОМУ СПЕКТРІ - Ambrosov, S. V.; Ignatenko, V. M.; Korchevsky, D. A.; Kozlovskaya, V. P. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Розвинуто новий підхід до детектування стохастичності і елементів хаосу в динаміці атомних і нано-оптичних систем у схрещених електричному та магнітному полях, який базується на квантовому методі розрахунку спектру енергетичних рівнів та аналізі статистики рівнів у континуумі. Наведені чисельні ілюстрації прояву стохастичності та квантового хаосу в неводнєвій атомній системі.