ЗАСТОСУВАННЯ ТОНКИХ ЕЛЕКТРОПОЛІМЕРІЗОВАНИХ ПЛІВОК ПОЛІПІРОЛА ТА ПОЛІАНІЛІНА В ЯКОСТІ ЧУТЛИВИХ ШАРІВ В МАСИВАХ ХЕМОРЕЗИСТИВНИХ СЕНСОРІВ - Kukla, A. L.; Pavluchenko, A. S.; Kotljar, V. A.; Shirshov, Yu. M.; Konoshchuk, N. V.; Posudievsky, O. Yu.; Pokhodenko, V. D. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
В роботі вивчені хемочутливі властивості тонких електрополімерізованих плівок поліпірола та поліаніліна за допомогою аналізу експериментальних даних отриманих з масивів електропровідних полімерних сенсорів. Проаналізовані відгуки сенсорів на пари різних органічних розчинників й розглянуті деякі можливі механізми взаємодії органічного розчинника з допованим полімером. Проведено порівняння відгуків сенсорів на основі поліпірола та поліаніліна і запропоновано пояснення залежності відгуків від показників кислотності й полярності аналіту.