ОПТИЧНИЙ СЕНСОР ВОДНЮ НА ОСНОВІ ХІМІЧНО І ЕЛЕКТРОХІМІЧНО ОСАДЖЕНИХ ПЛІВОК WO3 - Kolbasov, G. Ya.; Volkov, S. V.; Krasnov, Yu. S.; Zaychenko, V. N. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Досліджено процес хеміхромного забарвлення в оптичних сенсорах водню планарної структури на основі плівок аморфного оксиду вольфраму, на які нанесений тонкий шар платини. Плівки оксиду вольфраму одержували хімічним і електрохімічним осадженням на прозорий струмопровідний шар SnО2 на склі. Досліджені оптичні характеристики таких сенсорів в залежності від процентного вмісту Н2 у воднево-повітряній суміші.