АНАЛІТИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ КОНЦЕНТРАЦІЙНИХ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ ЧУТЛИВОСТІ СЕНСОРІВ ГАЗУ - Petrov, V. V. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
У роботі проведено аналіз літературних даних по чутливості сенсорів СО, NH3, C2 H5 OH, H2 S; и NO2, які працюють на зміні поверхневої провідності газочутливих матеріалів. Методом найменших квадратів побудовані регресійні залежності чутливості сенсора від концентрації газів, що мають вид степенної функції. Показано, що величина степеня m вказує на переважаючий механізм поверхневих реакцій, що протікають між молекулами газу і поверхнею газочутливого матеріалу.