ОПТИЧНИЙ ІМУННИЙ БІОСЕНСОР «PLASMONOTEST» ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ SALMONELLA TYPHIMURIUM - Огороднійчук, Ю. О.; Лебедева, Т. С.; Шпильовий, П. Б.; Стародуб, М. Ф. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2013)
Біосенсори на основі поверхневого плазмонного резонансу (ППР) є ефективним інструментальним засобом для здійснення моніторингу патогенних мікроорганізмів, оскільки вони мають високу специфічність, чутливість, прості у використанні і не вимагають значних витрат часу для проведення аналізу. Нами було розроблено портативний імунобіосенсор на основі ППР і проведено визначення наявності та концентрації Salmonella typhimurium у модельних розчинах. Також було вдосконалено методику попередньої підготовки поверхні трансдюсера для підвищення рівня чутливості біосенсору.