МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ КОМУТАЦІЇ В ЕЛЕМЕНТАХ ЛОГІКИ “АБО” НА ОСНОВІ ДЖОЗЕФСОНІВСЬКИХ КРІОТРОНІВ - Тиханський, М. В.; Крисько, Р. Р. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2012)
В роботі розглянуто можливість створення елементів цифрової логіки з використанням джозефсонівських кріотронів. Описано принцип роботи цифрових логічних елементів “АБО”, створених на основі джозефсонівських тунельних переходів «надпровідник – ізолятор – надпровідник». Створено математичну модель процесів комутації в таких логічних елементах, визначено основі параметри такої моделі та розраховано перехідні характеристики елемента “АБО” під час зміни їх логічного стану. Показано, що можна реалізувати логічні елементи “АБО” на основі джозефсонівських кріотронів, здійснювати керування їх логічним станом за допомогою вхідних сигналів у вигляді імпульсів струму. Такі логічні елементи задовольняють всі вимоги до елементів логіки “АБО” і можуть стабільно працювати з характерним часом комутації 2 – 3 пс.