ЕЛЕКТРОДИ НА ОСНОВІ НАНОТРУБОК TІО2 ДЛЯ ЕЛЕКТРОХІМІЧНОГО СЕНСОРА РОЗЧИНЕНОГО КИСНЮ - Колбасов, Г. Я.; Воробець, В. С.; Блінкова, Л. В.; Карпенко, С. В.; Обловатна, С. Я. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2012)
Розроблено електроди для електрохімічного сенсора розчиненого кисню, чутливим елементом яких є нанотрубки діоксиду титану, модифіковані неодимом. Максимальна чутливість електродів до кисню досягалась при катодних потенціалах -0,55 – -0,80 В (відн. х.с.е.) і мала значення (8-12)·10-8 моль/л. Точність вимірювання концентрації О2 – 5-8%, швидкодія – 5-7 с.