ЯДЕРНО-КВАДРУПОЛЬНИЙ РОБОЧИЙ ЕТАЛОН ДЛЯ МЕТРОЛОГІЧНОЇ АТЕСТАЦІЇ ТЕМПЕРАТУРНИХ СЕНСОРІВ - Vassyliuk, V. M.; Lenovenko, A. M. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2007)
Описано принцип побудови еталонного ядерно-квадрупольного термометра на основі (з використанням) реєстрації ядерно-квадрупольного резонансу (ЯКР) на ядрах Сl35 в КСlО3. Розглянуто особливості і труднощі практичної реалізації явища ЯКР в прикладних задачах. Приведено оригінальний метод боротьби з паразитними сигналами при застосуванні частотної модуляції в процесі детектування сигналу ЯКР. Представлено практичний ЯКР-термометр та його технічні характеристики.