ІМПЕДАНС-СПЕКТРОСКОПІЯ НИТКОПОДІБНИХ КРИСТАЛІВ КРЕМНІЮ - Дружинін, А. О.; Островський, І. П.; Ховерко, Ю. М.; Корецький, Р. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2012)
Досліджено електропровідність та магнетоопір ниткоподібних кристалів Si діаметром 5–40 мкм у температурному інтервалі 4,2÷300 К, частотному діапазоні 1÷1106 Гц та сильних магнітних полях до 14 Тл методом імпедансної спектроскопії. На основі дослідження імпедансу визначені концентрації домішок у кристалах, які становлять 3,61018 см-3 і 5,21018 см-3 і відповідають переходу метал-діелектрик. Показано, що у даних кристалах в інтервалі низьких темпрератур має місце стрибкова провідність по домішковій зоні, яка приводить до виникнення від’ємного магнітоопору.