ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ПІДХІД ДО ОПИСУ ІОНІЗАЦІЇ ЗА РАХУНОК ЗІТКНЕНЬ РІДБЕРГІВСЬКИХ АТОМІВ: НАБЛИЖЕННЯ КВАНТОВОГО ДЕФЕКТУ - Zelentsova, T. N.; Lopatkin, Yu. M.; Nikola, L. V.; Tkach, T. B.; Seredenko, S. S. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
В межах енергетичного підходу (S-матричний формалізм) запропонований новий підхід до опису іонізації рідбергівських атомів за рахунок зіткнень у наближенні квантового дефекту. Теорія рідбергівських систем є базою для створення відповідних атомних сенсорів нового класу.