ФОТОЧУТЛИВІ ПЛІВКИ CuIn3 Se5, ОТРИМАНІ МЕТОДОМ ІМПУЛЬСНОГО ЛАЗЕРНОГО НАПИЛЕННЯ - Borisov, E. N.; Vertsimakha, Ya.; Lutsyk, P.; Tverjanovich, A.; Tveryanovich, Yu. S. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2007)
Досліджені оптичні та фотовольтаїчні властивості плівок, отриманих імпульсним лазерним випаровуванням з мішені CuIn3 Se5 у вакуумі, на підкладки з різною температурою і вивчено вплив відпалу у вакуумі при різних температурах на властивості досліджуваних плівок. При напиленні плівок на нагріті підкладки утворюються кристаліти CuIn3 Se5, але вміст Se зменшується зі збільшенням температури підкладок. Навпаки, вміст Se практично зберігається в плівках, нанесених на підкладки з кімнатною температурою і після відпалу у вакуумі при температурах до 700 К. При цьому, в процесі відпалу утворюються фоточутливі полікристалічні плівки CuIn3 Se5. Максимальна фоточутливість плвок отримана при температурах відпалу 510-600 К.