ВПЛИВ ТЕРМООБРОБКИ НА ПАРАМЕТРИ СОНЯЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ nіTO/pіnP, ОТРИМАНИХ МЕТОДОМ ПІРОЛІТИЧНОЇ ПУЛЬВЕРИЗАЦІЇ - Simashkevich, A.; Sherban, D.; Gorceac, L.; Bruk, L.; Coval, A.; Usatii, Iu. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2007)
У роботі вивчений вплив відпалу в атмосфері водню на параметри сонячних елементів, отриманих піролітичною пульверизацією шарів ІTO на монокристалічних підкладках pInP при температурі 450о С. В результаті проведених досліджень показано, що відпал сонячнихелементів In/nITO/pInP/Ag:Zn у Н2 при температурі 3500 C протягом 10 хв. веде до значного поліпшення їхніх фотоелектричних властивостей. Параметри сонячних елементів, отриманих на підкладках pInP з концентрацією носіїв заряду p=3∙1017cm-3, після термообробки в Н2 досягають наступних значень: Vхх=0,626В, Iкз=22,72мA/cм2, FF=71%, к.к.д.=10,09%.