ОПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ СЕГНЕТОЕЛЕКТРИКІВ TlInS2 В ОКОЛІ ФАЗОВИХ ПЕРЕХОДІВ - Gomonnai, O. O.; Guranich, P. P.; Rosul, R. R.; Slivka, A. G.; Roman, I. Yu.; Rigan, M. Yu. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2010)
Досліджено оптичні властивості шаруватих сегнетоелектриків TlInS2 з неспівм ірною фазою. Встановлено, що у інтервалі температур 190—220 К спостерігається зміна коноскопічних картин кристалу, відбувається поворот площини, зміна відстані між оптичними осями кристалу. Досліджено температурну зміну двопроменезаломлення та аномально ї частини, та встановлено, що при температурах Тс= 197 К та Ті= 216 К спостерігаються аномалії, що відповідають структурним фазовим переходам.