ПОТЕНЦІОМЕТРИЧНИЙ БІОСЕНСОР НА ОСНОВІ РЕКОМБІНАНТНОЇ УРЕАЗИ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ВМІСТУ СЕЧОВИНИ В РЕАЛЬНИХ БІОЛОГІЧНИХ ЗРАЗКАХ - Марченко, С. В.; Солдаткін, О. П. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2012)
В роботі показано застосування високочутливого та селективного біосенсора на основі рН-чутливого польового транзистора та іммобілізованої рекомбінантної уреази з модифікованим активним центром для визначення концентрацій сечовини. Оптимізовано основні аналітичні характеристики розробленого біосенсора та визначено оптимальні умови проведення досліджень з реальними зразками. Проведено кількісне визначення вмісту сечовини в сироватці крові та діалізаті і проведено порівняльний аналіз даних біосенсорного визначення з контрольними загальноприйнятими методами (показано високу кореляцію).