СТРУКТУРНІ ТА АДСОРБЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ КАЛІКСАРЕНОВИХ СПОЛУК - Belyaev, A. E.; Kazantseva, Z. I.; Lepikh, Ya. I.; Koshets, I.; Olikh, Ya. M.; Snegur, P. A.; Kalchenko, V. I. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2008)
У роботі наведені результати досліджень структури і адсорбційних властивостей нового класу функціональних матеріалів — каліксаренів. Показано, що певні каліксаренові сполуки володіють високими значеннями характеристик чутливості і вибірковості до газів ацетону і аміаку.