ОПТИМІЗАЦІЯ “ЕЛЕКТРОННОГО НОСУ” ДЛЯ КЛАСИФІКАЦІЇ БЕНЗИНІВ МЕТОДОМ КЛАСТЕРНОГО АНАЛІЗУ. - Kruglenko, I. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2008)
У даній роботі розглядається використання методу кластерного аналізу в понятті нечіткої логіки для оптимізації селективних сенсорних масивів (“e-ніс”) для певних прикладних проблем. Здатність підходу сформувати сенсорний масив з певною хімічною функціональністю продемонстровано для класифікації бензинових продуктів. Оптимізація e-носа і вплив повторюваних експериментальних відгуків на класифікаційну здатність сенсорів, можливість скоротити час аналізу, число датчиків в масиві, щоб покращити дискримінаційну здатність системи в цілому — основні задачі даної роботи.