ГОМОГЕННИЙ МЕДІАТОРНИЙ КАТАЛІЗ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ КОЕФІЦІЄНТУ ПЕРЕТВОРЕННЯ АМПЕРОМЕТРИЧНОГО СЕНСОРУ - Лінючева, О. В.; Букет, О. І.; Нагорний, О. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2012)
Проведено теоретичне й експериментальне дослідження дифузійного опору амперометричного газового сенсору, що виникає на границі поділу фаз газ-електроліт. Визначені причини обмеження діапазону вимірювання амперометричних сенсорів хлору. Зменшення коефіцієнту перетворення по верхній границі діапазону вимірювань відбувається внаслідок зменшення швидкості абсорбції хлору плівкою електроліту через збільшення концентрації хлориду. Використання гомогенного медіаторного каталізу, який збільшує швидкість процесу абсорбції хлору плівкою електроліту, відновлюючи його медіатором, дозволило значно збільшити діапазон вимірювання сенсора хлору.