НОБЕЛІВСЬКА ПРЕМІЯ З ФІЗИКИ І ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ГРАФЕНУ В СЕНСОРИЦІ - Лепіх, Я. І. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
У повідомлені, яке передує черговій статті у нашому журналі про графен, коротко інформується про можливі перспективи застосування у сенсорній електроніці одноатомного шару вуглецю — графену, за дослідження якого присуджена Нобелівська премії за 2010 рік. Дається коротка інформація про лауреатів премії А. Гейма і К. Новосьолова, колишніх громадян СРСР.