ВИЗНАЧЕННЯ СПЕКТРАЛЬНОЇ ЗАЛЕЖНОСТІ ВЕЛИЧИНИ ВИПРОМІНЮВАЛЬНОЇ ЗДАТНОСТІ ФАКЕЛА ТВЕРДОЇ СУМІШНОЇ СИСТЕМИ - Trofimenko, M. Yu.; Nitsuk, Yu. A.; Smaglenko, T. F.; Riabchuk, L. I (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
Описано багатоканальний оптичний пірометр, який виготовлено авторами, і методики визначення з його допомогою температури та випромінювальної здатності на різних довжинах хвиль полум’я. Звертається увага на роль концентрації дисперсної фази зовнішніх шарів факела при визначенні температури і випромінювальної здатності полум’я.