ОСОБЛИВОСТІ АКУСТООПТИЧНОЇ ВЗАЄМОДІЇ В “ТОВСТІЙ” АКУСТИЧНІЙ ГРАТЦІ - Mikhaylovskaya, L. V.; Mykhaylovska, A. S. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
Проведено теоретичний аналіз дифракційного спектру у випадку ортогонального падіння плоскої світової хвилі на звукову хвилю в ізотропному середовищу. При цьому в рамках моделі зв’язаних хвиль досліджується поведінка дифракційного спектру при змінені параметрів звукової хвилі, зокрема, ширини та інтенсивності звукової хвилі. Показано, що при збільшенні товщини прошарку акустооптичної взаємодії поведінка інтенсивності світла в дифракційних максимумах в залежності від інтенсивності звука суттєво змінюється навіть при ортогональній орієнтації взаємодіючих полів.