МОДЕЛЮВАННЯ ВІДГУКУ СЕНСОРА НА ЛОКАЛЬНИХ ПЛАЗМОНАХ У ШАРІ НАНОЧАСТИНОК - Борщагівський, Є. Г.; Лозовський, В. З.; Мішакова, Т. О. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
На основі самоузгодженого підходу з використанням функцій Гріна нами було побудовано модель оптичного відгуку шару наночасток, що випадково розподілені на поверхні. Електромагнітну взаємодію між частинками було враховано в побудованій моделі за допомогою рівняння Ліпмана-Швінгера, що модифікує ефективну поляризованість шару. На основі розробленого формалізму були змодельовані спектри пропускання такої структури які демонструють зсув плазмонного резонансу при адсорбції додаткового шару на наночастках. На основі розробленої моделі, що враховує взаємодію між частками, можна розрахувати чутливість таких сенсорів а також знаходити оптимальні параметри наночасток для підвищення чутливості.