ТЕРМІЧНА ФОТОІОНІЗАЦІЯ РІДБЕРГІВСЬКИХ АТОМІВ ВИПРОМІНЮВАННЯМ ЧОРНОГО ТІЛА: НОВА ТЕОРЕТИЧНА СХЕМА - Zelentsova, T. N.; Perelygina, T. B. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2009)
Запропонований новий релятивістський підхід в межах калібровочно-інваріантної КЕД теорії збурень до визначення характеристик термічної фотоіонізації рідбергівських атомів, зокрема, атомів, що іонізуються чорнотільним випромінюванням. Теорія відповідних явищ у рідбергівських системах може бути основою для створення відповідних атомних сенсорів нового класу.