ЕЛЕКТРОХЕМІЛЮМІНЕСЦЕНТНА СЕНСОРИКА ЖОВЧНИХ ПІГМЕНТІВ - Музика, К. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
У роботі вперше продемонстровано можливість використання електрохем ілюмінесцентного (ЕХЛ) методу детектування в сенсориці жовчного пігменту біліруб іну у водному розчині. Показаний співреагентний характер участі білірубіна у гомогенних ЕХЛ-реакціях з електрогенерованими іон-радикалами трисбіпіридила рутенію (Ru(bpy)3+3). Досліджено електрохімічну поведінку та режими електрохімічного збудження ЕХЛ тестових розчинів з білірубіном з використанням скловуглецевого електрода з алмазоподібним покриттям, вплив на аналітичний сигнал величини рН та концентрац ії пігменту.