СЕНСОР ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ КОНЦЕНТРАЦІЇ КИСНЮ В МАЛИХ ОБ’ЄМАХ БІОЛОГІЧНИХ РІДИН - Колбасов, Г. Я.; Воробець, В. С.; Блінкова, Л. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
Розроблено електрохімічний сенсор для визначення концентрації кисню в малих об’ємах біологічних рідин. Мікроелектрод (робочий електрод) сенсора виконано у вигляді тонкої голки з нанесеним чутливим шаром дисперсного оксиду титану, модифікованого лантаном. Максимальна чутливість сенсора до кисню досягалася при катодній перенапруз і -0,45 — -0,70 В і мала значення (1,0–1,5)∙10–7 моль/л. Точність відтворення показань струму при цих потенціалах ±5 %. Швидкодія сенсора — 4–7 с.