ВПЛИВ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ НА СВІТЛОРОЗСІЮЮЧІ ВЛАСТИВОСТІ БАКТЕРІЙ ЦИКЛУ СІРКИ DESULFUROMONAS ACETOXIDANS - Білий, О. І.; Василів, О. М.; Гетьман, В. Б.; Гнатуш, С. О. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
У роботі досліджено вплив деяких солей важких металів на світлорозсіюючі властивості сірковідновлювальних бактерій Desulfuromonas acetoxidans. Встановлено залежність між концентраційними змінами та відносним вмістом клітин у вибраному діапазоні розмірів за внесення кадмій сульфату, купрум сульфату, цинк сульфату та плюмбум нітрату