ПРО ВПЛИВ ТЕМПЕРАТУРИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА НА ПОКАЗИ ТЕРМОЕЛЕКТРИЧНИХ СЕНСОРІВ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - Анатичук, Л. І.; Іващук, О. І.; Кобилянський, Р. Р.; Постевка, І. Д.; Бодяка, В. Ю.; Гушул, І. Я.; Чупровська, Ю. Я. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2018)
У роботі наведено конструкцію, принцип роботи та технічні характеристики термоелектричного приладу для вимірювання температури і густини теплового потоку, в якому передбачено зв’язок з персональним комп’ютером для збереження, обробки і візуалізації результатів вимірювань у реальному часі. Представлено результати досліджень густини теплового потоку і температури поверхні шкіри молочної залози залежно від температури навколишнього середовища. Встановлено вплив температури навколишнього середовища на покази термоелектричних сенсорів медичного призначення. Визначено силу кореляційно-регресивного зв’язку між густиною теплового потоку і температурою поверхні шкіри молочної залози.