ГЕТЕРОШАРИ АНІЗОТРОПНОГО α-ZnSe ДЛЯ ФОТОСЕНСОРІВ - Сльотов, М. М.; Мельник, В. В.; Сльотов, О. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2018)
Досліджено оптичні, люмінесцентні та електричні властивості гетерошарів α-ZnSe отриманих методом ізовалентного заміщення. Встановлено високий квантовий вихід люмінесценції η = 10-12 % у короткохвильовій області. Виявлена домінуюча роль анігіляції екситонів і міжзонних переходів вільних носіїв заряду. Виготовлено поверхнево-бар’єрні структури Ni-α-ZnSe, спектральна область фоточутливості яких становить ħω = 2,70-3,75 еВ. Гексагональна модифікація структури отриманих гетерошарів обумовлює їх поляризаційні властивості відбивання і фоточутливості.