ЕЛЕКТРОПРОВІДНІСТЬ ПОЛІМЕРНОГО КОМПОЗИТУ PP-VO2 - Колбунов, В. Р.; Вашерук, О. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2018)
В роботі представлені результати дослідження електропровідності при постійному струмі зразків полімерного композиту поліпропілен-діоксид ванадію з об’ємною часткою VO2 від 0,1 до 0,7. Показано, що електропровідність композитів носить перколяційний характер. Перколяційний перехід знаходиться в області 0.3-0,35 об’ємних часток діоксиду ванадію. Вольт-амперні характеристики зразків композиту із вмістом VO2 більше 0,35 мають S-подібну форму. У залежності електричного опору зразків композитів від температури виявлено стрибкоподібне зменшення опору в області температури фазового переходу напівпровідник-метал в VO2. Особливості електропровідності полімерних композитів PP-VO2, що виявлені у цій роботі, дозволяють робити висновки про можливість створення на їх основі критичних терморезистивних елементів.