ОПТИМІЗАЦІЯ СТРУКТУРИ ТА АЛГОРИТМУ РОБОТИ ВИСОКОЧУТЛИВОЇ МУЛЬТИСЕНСОРНОЇ СИСТЕМИ З ІМПЕДАНСНИМИ ДАТЧИКАМИ - Мельник, В. Г.; Борщев, П. И.; Василенко, А. Д.; Слицкий, А. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2018)
В роботі розглядається новий спосіб паралельно-послідовного перетворення сигналів для багатопараметрових досліджень швидкоплинних процесів з використанням високочутливих мультибіосенсорних систем. Розроблене рішення дозволяє отримати 18-бітові результати з частотою 100 Гц при асинхронності відліків вимірюваних величин не гірше ± 3,3 мсек, високу чутливість та придушення завад з частотою 50 Гц. Розглянуто структуру та алгоритм роботи уніфікованого трьохканального вимірювального блоку на основі мостових кіл змінного струму та інтегруючих АЦП типу МАХ-132, які розроблено в Інституті електродинаміки НАН України. Запропонований вимірювальний канал може використовуватись в одноканальному режимі з будь-якім з трьох сенсорів з триразовим підвищенням частоти відліків або з відповіднім звуженням шумової смуги.