ФОРМУВАННЯ ДІАГРАМИ СПРЯМОВАНОСТІ ОПТИКО-ЕЛЕКТРОННОЇ СИСТЕМИ ЗА ДОПОМОГОЮ ОПТОВОЛОКОННИХ КАБЕЛІВ - Сантоній, В. І.; Лепіх, Я. І.; Янко, В. І.; Іванченко, І. О.; Будіянська , Л. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2021)
Описано метод формування діаграми спрямованості (ДС) оптико-електронної системи (ОЕС) з можливістю керування нею у просторі. Обґрунтовано та створено спосіб формування зони виявлення об’єкта локації складної форми у приймально-передавальної оптичної системи за допомогою оптоволоконних кабелів (ОВК). Вирішена задача по створенню кругової зони огляду багатоканальної ОЕС, призначеної для випереджувального виявлення високошвидкісних об’єктів на малих відстанях. За результатами лабораторних випробувань розробленої 6-канальної ОЕС встановлено, що в робочому діапазоні дистанцій локації 0,5...10,0 м досягнуто надійне виявлення швидкісної цілі та високоточна реєстрація об’єкта у всіх напрямках ДС.