ПОРТАТИВНІ СЕЙСМІЧНИ СИСТЕМИ (ОГЛЯД) - Фастиковський, П. П.; Лепіх, Я. І. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2021)
В огляді представлено сучасний стан розвитку портативних (переносних) хоронних та розвідувально-сигналізаційних сейсмічних систем. Показано особливості застосування та переваги таких систем над стаціонарними. Описано загальні тенденції в конструюванні переносних охоронних та розвідувально-сигналізаційних систем, наведено їх основні конструктивні особливості і характеристики систем, що серійно виготовляються для використання у цивільних та військових цілях.