ЗНОВУ ПРО ВІДНОШЕННЯ ДО НАУКИ В УКРАЇНІ (за матеріалами звітної доповіді на загальних зборах відділення фізики і астрономії НАН України, що відбулися 14 червня 2022 року) - Локтєв, В. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2022)
Особливістю даної статті, в якій аналізуються різні аспекти наукової діяльності інститутів відділення фізики і астрономії НАН України, НАН в цілому є те, що в ній, обговорюються питання умов в яких приходиться працювати за звітний період і найближчій перспективі, а саме в умовах повномасштабної війни з Московією за свою незалежність.