УКХ РАДІОТРАКТ З ФІЛЬТРОМ ПРОМІЖНОЇ ЧАСТОТИ І ЧАСТОТНИМ ДЕТЕКТОРОМ НА ПОВЕРХНЕВИХ АКУСТИЧНИХ ХВИЛЯХ - Лепіх, Я. І. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2023)
В статті застосовано новий підхід до мікромініатюризації УКХ радіотракта з суттєвим покращенням його основних характеристик на основі акустоелектронних елементів на ПАХ. Зокрема, замість фільтра проміжної частоти (ПЧ), який у більшості випадків реалізується з допомогою «моточних» виробів (LC контурів) – ФЗС (фільтр зосередженої селекції) запропоновано фільтр на ПАХ, а замість такого ж традиційного частотного детектора (ЧД) – ЧД з фазозсувною лінією затримки (ЛЗ). Обидва пристрої на ПАХ інтегровані в УКХ радіотракт, наведені основні характеристики тракта.