ПРОБЛЕМИ ВИБОРУ ЕФЕКТИВНИХ МЕТОДІВ ОБРОБКИ СЕЙСМОСИГНАЛІВ ДЛЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ СИСТЕМ - Глауберман, М. А.; Лепіх, Я. І.; Максимов, О. С.; Балабан, А. П. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2024)
У роботі проведено аналіз проблеми обробки сейсмосигналів інтелектуальної автономної сейсмічної системи для розвідувально- сигналізаційних і охоронних цілей та визначено основні напрямки створення нової енергетично мало витратної сейсмічної системи подвійного призначення з підвищеною розпізнавальною дальністю виявлення рухомих об’єктів. Розглянуто різні методи обробки сейсмосигналів, їх порівняння з точки зору ефективності виходячи з особливостей їх характеристик і енергозатрат.