ВИКОРИСТАННЯ СЕНСОРІВ ТЕМПЕРАТУРИ ДЛЯ ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРИЛАДУ НА ОСНОВІ ЯВИЩА ПОВЕРХНЕВОГО ПЛАЗМОННОГО РЕЗОНАНСУ - Ushenin, Yu. V.; Dorozinsky, G. V.; Maslov, V. P.; Turu, T. A.; Kachur, N. V. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2016)
Прилад на основі поверхневого плазмонного резонансу (ППР) використовують для визначення показника заломлення рідин. В той же час відомо, що цей показник залежить від температури цієї рідини. Метою роботи було дослідження можливості підвищення точності двоканального приладу на основі ППР за рахунок використання сенсорів температури для контролю температури безпосередньо в кожній вимірювальній кюветі. Експериментально доведено, що використання мініатюрних сенсорів температури (на прикладі терморезисторів) для вимірювання температури безпосередньо на кожному каналі кювети для вимірювання показника заломлення дозволяє зменшити похибку вимірювання майже вдвічі. Для багатоканальних приладів ППР перспективним є використання лінійки напівпровідникових плівкових сенсорів температури в кюветі приладу.