АНІЗОТРОПІЯ ПРОВІДНОСТІ ДВОШАРОВОГО ГРАФЕНУ ПРИ СТИСКУ ВЗДОВЖ НАПРЯМКІВ «КРІСЛА» І «ЗИГЗАГУ» - Литовченко, В. Г.; Курчак, А. І.; Стріха, М. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2014)
У рамках формалізму методу сильного зв’язку отримано хвильову функцію і зонний спектр стиснутого двошарового графену (ДГ), а також вирази для тензора провідності при стискові в напрямку як «крісла» (вісь х), так і «зигзагу» (вісь у). Суттєва (понад 20%) анізотропія провідності, яка при цьому виникає, може бути використана при створенні нових чутливих тензорів механічних напружень.