РОЗРОБКА ТА ВИКОРИСТАННЯ ВИМІРЮВАЛЬНО-ОБЧИСЛЮВАЛЬНОГО КОМП’ЮТЕРИЗОВАНОГО КОМПЛЕКСУ ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ КУЛОНОВОЛЬТНИХ ХАРАКТЕРИСТИК І БІОСЕНСОРНОЇ ІНДИКАЦІЇ ПАТОГЕНІВ - Джелалі, В. В.; Чернишенко, Д. М.; Кучма, І. Ю.; Короткова, Н. О.; Осолодченко, Т. П. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2014)
Створено та апробовано швидкодіючий вимірювально-обчислювальний комп’ютеризований комплекс для реєстрації кулоновольтных характеристик (КВХ) міжфазних меж. Проведено синтез на поверхні металевих індиферентних електродів індикаторної двомірної фази, нанорозмірної за третьою мікроскопічною координатою, з антитіл S. aureus. Показано, що всі виміряні КВХ від міжфазної межі Pt| 1НАНО ІМ антитіла S. aureus| х патогенні клітини S. aureus у PBS, де х - кількість клітин S. aureus ATCC 25923 в розчині PBS, розташовані всередині КВХ від міжфазної межі Pt| 1НАНО ІМ антитіло S. aureus| PBS. Проведено аналіз кулоновольтних характеристик. Сконструйовано біосенсор та розроблено електрохімічний метод лабораторної реєстрації патогенних штамів мікроорганізмів. Запропоновано кількісний метод реєстрації адсорбованих, сильно пов’язаних з робочою поверхнею біосенсора імунних комплексів, утворення яких зумовлено комплементарними взаємодіями патогенної клітини та антитіла. Показано, що базові зразки біосенсорів мають коефіцієнти кореляції 0,99 і вище між розрахунковими і заданими концентраціями патогенних мікроорганізмів