ОСНОВИ ВИСОКОЛОКАЛЬНОЇ НВЧ СЕНСОРІКИ - Гордієнко, Ю. О.; Бондаренко, І. М.; Лепіх, Я. І.; Проказа, О. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2014)
Створено теоретичні передумови розробки нового покоління ближньопольових мікрохвильових датчиків для контролю середовищ і функціональних матеріалів з широким спектром локальності, які є базою високолокальної НВЧ сенсорики. Системно досліджено характеристики перетворення таких датчиків, показано зв'язок втрат на випромінювання з розмірами апертури зонда і електрофізичними параметрами об'єкта дослідження. Запропоновано спосіб вирішення задачі одночасного підвищення локальності і чутливості датчиків. Розроблено схему виділення та обробки сигналів вимірювальної інформації з використанням сучасних досягнень аналого-цифрового перетворення і мікропроцесорної техніки.