ОДНОЕЛЕМЕНТНИЙ ПРИЙМАЛЬНИЙ ПРИСТРІЙ ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ ВИПРОМІНЮВАННЯ СУБ-ТГц/ТГц ДІАПАЗОНА НА ОСНОВІ КРЕМНІЄВОГО ПОЛЬОВОГО ТРАНЗИСТОРА - Lysiuk, I. O.; Golenkov, A. G.; Dukhnin, S. E.; Reva, V. P.; Shevchik-Shekera, A. V.; Sizov, F. F. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
В роботі розглянуто приймальний пристрій для реєстрації електромагнітного випромінювання суб-ТГц/ТГц діапазону спектра, чутливим елементом якого є кремнієвий польовий транзистор, підключений до антени затвором й витоком. Описано геометрію чутливого елементу, принцип роботи приймального пристрою, методику вимірювання чутливості і потужності еквівалентної шуму (NEP). Для приймального пристрою розроблена та виготовлена з’йомна система лінз, наведено виміряну функцію розсіяння точки на частоті джерела випромінювання 140 ГГц. На цій частоті випромінювання випробувано роботу приймального пристрою, виміряно чутливість S=2,8×105 В/Вт та потужність еквівалентну шуму NEP=4,3×10-10 Вт (Гц)-1/2