ПРО ДЕТЕКТУВАННЯ АНАПОЛЬНОГО МОМЕНТУ ЯДРА ТА ЕФЕКТУ НЕЗБЕРЕЖЕННЯ ПАРНОСТІ У ВАЖКИХ АТОМНИХ СИСТЕМАХ: НОВИЙ ПІДХІД - Хецелiyс, О. Ю. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2013)
Розглянутий новий теоретичний підхід до детектування анапольного моменту ядра та ефекту незбереження парності у важких атомних системах, який базується на ядерно-КЕД теорії збурень та релятивістській моделі середнього поля. Наведені результати розрахунку шуканих параметрів.